Via de website van een supermarkt kwam ik aan het recept van Thaise mosselen. Natuurlijk heb ik daar mijn eigen draai aan gegeven. Dit recept is genoeg voor twee personen.

  • 2 kg mosselen
  • bosje sereh (citroengras)
  • 2 lenteuitjes
  • stukje verse gember
  • zakje Thaise roerbakgroenten
  • verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pepertje (vers of in azijn)
  • woksaus met citroengras en knoflook
  • olie
  • glas witte wijn
  • zak diepvries frites
  • pot aiolisaus
  • wokpan met glazen deksel
  • frituurpan

Snijd de sereh, uitjes, 2 teentjes knoflook, de geschilde gember en een pepertje in kleine stukjes. Zet de wokpan op het vuur. Giet er wat olie in, wok de ingrediënten op hoog vuur. Voeg de Thaise roerbakgroenten en de woksaus toe en vervolgens de mosselen. Giet er een glas witte wijn bij. Doe het deksel op de pan en laat een minuut of vijf doorkoken. De mosselen zijn gaar als ze allemaal open zijn.

Zorg er ondertussen voor dat het vet in de frituurpan warm wordt. Bak de frites en eet samen met de mosselen. Aioli is er heel lekker bij. Ik ben niet heel dol op mosselen, maar dit....................................is heerlijk!