Vorige week kreeg ik dit recept, vandaag heb ik mijn eigen versie gemaakt. 

 Je hebt het volgende nodig (voor 2 personen)

Bak de ui en de knoflook in een beetje olie samen met de kip gaar, voeg er de groente bij en de bamikruiden en laat dit mengsel 3 minuten sudderen. Maak dan slierten van de courgettes (juliene), voeg ze op het laatste toeen laat deze nog 2 a 3 minuutjes mee wokken tot ze wat zachter zijn (beetgaar). 

Garneren met nootjes en een eitje.

 

 

 

Of dit recept nou speciaal onder de catagorie Wok hoort, dat weet ik niet. In ieder geval heb ik mijn wokpannen gebruikt om het het gerecht klaar te maken.

Je hebt het volgende nodig:

  • Fijn gesneden andijvie
  • Gembersiroop
  • Voorgekookte krieltjes
  • Shoarmavlees

Bak de krieltjes in een wokpan en bak het shoarmavlees tegelijkertijd in een andere wok- of koekenpan. Bedek de bodem van je bord met de fijngesneden andijvie, giet daar gembersiroop over. Leg een portie shoarmavlees erop en vervolgens de gebakken krieltjes. Strooi een beetje zout over de krieltjes. Het geheel doet me een klein beetje denken aan Kapsalon, maar dan veel lekkerder! 

 

Via de website van een supermarkt kwam ik aan het recept van Thaise mosselen. Natuurlijk heb ik daar mijn eigen draai aan gegeven. Dit recept is genoeg voor twee personen.

  • 2 kg mosselen
  • bosje sereh (citroengras)
  • 2 lenteuitjes
  • stukje verse gember
  • zakje Thaise roerbakgroenten
  • verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pepertje (vers of in azijn)
  • woksaus met citroengras en knoflook
  • olie
  • glas witte wijn
  • zak diepvries frites
  • pot aiolisaus
  • wokpan met glazen deksel
  • frituurpan

Snijd de sereh, uitjes, 2 teentjes knoflook, de geschilde gember en een pepertje in kleine stukjes. Zet de wokpan op het vuur. Giet er wat olie in, wok de ingrediënten op hoog vuur. Voeg de Thaise roerbakgroenten en de woksaus toe en vervolgens de mosselen. Giet er een glas witte wijn bij. Doe het deksel op de pan en laat een minuut of vijf doorkoken. De mosselen zijn gaar als ze allemaal open zijn.

Zorg er ondertussen voor dat het vet in de frituurpan warm wordt. Bak de frites en eet samen met de mosselen. Aioli is er heel lekker bij. Ik ben niet heel dol op mosselen, maar dit....................................is heerlijk!