Van een vriendin kreeg ik een (bij nader inzien) heerlijk recept van boerenkoolchips. Deze vriendin is veganistisch en tot dit recept heb ik eigenlijk nog nooit iets bij haar gegeten wat ik echt heel lekker vond. Ikzelf ben namelijk nogal bourgondisch aangelegd. Je snapt de twee uitersten :-)Toch was dit recept het proberen waard. En: het was heerlijk!

 

 

Ingrediënten:

  • Een zakje boerenkool
  • Olijfolie
  • Peper, zout en eventuele andere kruiden die je lekker vindt: paprikapoeder, cayennepeper, Old Bay Seasoning.

Je maakt de chips als volgt: leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Verwarm je oven even voor op 160 graden. Stop twee of drie handen boerenkool in een kom, sprenkel wat olijfolie erover en meng de kruiden er door. Het handigst doe je dat gewoon met je handen. Leg de boerenkool op de bakplaat (niet te dik, anders bakt het niet). Na ongeveer 15 minuten is je chips klaar. Even af laten koelen op een rooster voordat je het serveert.

De volgende keer ga ik op zoek naar ongesneden boerenkool, eens kijken of wat grotere stukken boerenkool een nog beter resultaat opleveren.