Zoete aardappelsoep
- 4 personen
- 1 el plantaardige olie
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 4 tenen knoflook
- 2 tl geraspte gember
- 1 el madraskerriepoeder (hier vind je het recept)
- 1 kg zoete aardappels, geschild en in stukken van 5 cm
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 400 gr kokosmelk (blik)
- 1 kleine handvol korianderblad
- gefruite uitjes en naan- of chappatibrood (of turks brood) om erbij te serveren
Verhit de olie in een grote pan.
Bak de ui op middelhoog vuur glazig
Voeg knoflook, gember en kerriepoeder toe
Roer nog 1 minuut
Voeg de zoete aardappels toe en meng alles goed zodat alle stukjes aardappel rondom bedekt zijn
Schenk de bouillon erover
Breng aan de kook en temper het vuur
Sluit de pan en laat 20 min. sudderen, totdat de aardappels gaar zijn
Laat alles even afkoelen en pureer de soep (keukenmachine/blender/staafmixer)
Doe terug in de pan en roer de kokosmelk en wat koriander erdoor (bewaar een beetje voor de garnering)
Soep nog even doorwarmen en serveren met gefruite uitjes en naan-/chappati-/turks brood
De soep heeft een zachte smaak. Voor een sterkere smaak 2 theelepels extra madraskerriepoeder toevoegen en/of een pepertje.