Zoete aardappelsoep

  • 4 personen
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 el madraskerriepoeder¬†(hier vind je het recept)
  • 1 kg zoete aardappels, geschild en in stukken van 5 cm
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 400 gr kokosmelk (blik)
  • 1 kleine handvol korianderblad
  • gefruite uitjes en naan- of chappatibrood (of turks brood) om erbij te serveren

Verhit de olie in een grote pan.

Bak de ui op middelhoog vuur glazig

Voeg knoflook, gember en kerriepoeder toe

Roer nog 1 minuut

Voeg de zoete aardappels toe en meng alles goed zodat alle stukjes aardappel rondom bedekt zijn

Schenk de bouillon erover

Breng aan de kook en temper het vuur

Sluit de pan en laat 20 min. sudderen, totdat de aardappels gaar zijn

 

Laat alles even afkoelen en pureer de soep (keukenmachine/blender/staafmixer)

Doe terug in de pan en roer de kokosmelk en wat koriander erdoor (bewaar een beetje voor de garnering)

Soep nog even doorwarmen en serveren met gefruite uitjes en naan-/chappati-/turks brood

 

De soep heeft een zachte smaak. Voor een sterkere smaak 2 theelepels extra madraskerriepoeder toevoegen en/of een pepertje.