De oven voorverwarmen op 180 graden, een siliconen bakvorm werkt het best (deze hoef je niet in te vetten) en anders een ander bakblik wel even invetten met kokosolie.

 

Nodig:

  • 14 schepjes amandelmeel (eetlepels)
  • 3 bananen (hele rijpe)
  • 3 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • Sap van een halve citroen
  • Snufje kaneel

 

Blenden en in de bakvorm doen, de appel schillen en in schijfjes snijden en verticaal in het beslag doen zodat je bij elk sneetje een plakje appel hebt. 

 

40/45 minutenop 180 graden bakken en klaar, laat het brood afkoelen en daarna opstijven in de koelkast, dan is het bananenbrood nog lekkerder!

 

Variaties: 

Vervang de appel en het citroensap door stukjes peer, chocoladerasp, kokosvezels, blauwe bessen, frambozen, dadels of vijgen.