Vorige week weer eens gemaakt, het is nog altijd even lekker: andijviestampot volgens Ben. Het recept staat in de categorie Snelkookpan, de enige reden hiervoor is dat de aardappelen lekker snel gaar zijn in de snelkookpan. Ik kook sinds kort op een nieuwe gaskookplaat, met een hele grote wokbrander. Die wokbrander zorgt ervoor dat de snelkookpan razendsnel op druk is, waardoor je echt sneller kookt met de snelkookpan. 

Wat heb je nodig:

  • een kilo geschilde aardappelen
  • een struik andijvie
  • 2 eieren
  • 4 augurken
  • 2 fijngesneden lenteuitjes
  • 300 gram gehakt
  • een fijngesneden rode paprika
  • wat melk
  • een pureeknijper

Schil de aardappelen en kook ze gaar in de snelkookpan. Snijd de andijvie zo fijn mogelijk. Kook de eieren 6 minuten. Snijd de paprika, augurk, eieren, ui in kleine stukjes. Rul het gehakt en kruid het met peper, zout, nootmuskaat (of gebruik Old Bay). Giet de aardappelen af en maak een puree met de pureeknijper (dat gaat echt veel beter dan met een aardappelstamper). Meng de andijvie, het gehakt, de kruiden en overige ingrediënten door de puree.  Roer en wat melk door om de stamppot lekker smeuïg te maken. Eventueel kun je de stammpot met kaas bestrooien en nog even onder de grill zetten.