Ingrediënten:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 g preien, in ringen
  • 300 g knolselderij, in reepjes
  • 3 aardappels, in blokjes
  • 2 winterwortelen, in halve plakjes
  • 400 g spliterwten
  • 1 laurierblad
  • 6 peperkorrels, gekneusd
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 rookworst
  • 4 takjes bladselderij, groen fijngehakt
  • zeezout uit de molen, zwarte peper

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in de snelkookpan en laat hierin de
prei op laag vuur, al omscheppend, 3 minuten ‘zweten’. Vul de
snelkookpan met de rest van de groentes, spliterwten, specerijen
en bouillontabletten. Schenk er 2 liter water bij. Sluit de pan en
breng de pan onder drukstand 1. Kook de soep gaar in 20 minuten.
Snijd intussen de rookworst in schuine stukjes.
Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de
pan. Roer de spliterwten los. Roer de worst bij de soep en breng
de soep in de open snelkookpan al roerend aan de kook. Roer
het selderijgroen erbij en breng de soep op smaak met zout en
peper. Voeg de rookworst toe en warm de soep nog even door.

Tip:
De soep is het lekkerst als deze een paar uur van tevoren wordt bereid!