Ingrediënten:

  • 1 kg braadlappen
  • zout en versgemalen peper
  • 75 g boter
  • 4 kleine uien, in ringen
  • 200 ml appelazijn
  • 6 plakken ontbijtkoek, in stukjes
  • 100 g rozijnen
  • 50 g appelstroop
  • 4 kruidnagels
  • 4 laurierblaadjes

Bereiding:

Wrijf de braadlappen in met zout en peper. Verhit in de snelkookpan
de boter en bak hierin, in delen, de braadlappen aan
beide kanten bruin. Fruit in het bakvet de uien goudbruin. Blus
het bakvet af met 600 ml water en los hierin al roerend de appelstroop
op. Voeg de appelazijn, ontbijtkoek, rozijnen, kruidnagels
en laurierblaadjes toe, maal er nog wat peper over en leg de
braadlappen in het vocht. Sluit de snelkookpan en breng de pan
onder drukstand 2. Laat het vlees, op een middelhoge pit, in 20
minuten gaar worden. Breng de pan volgens de instructies van
de druk af en open de pan. Neem het vlees uit de pan en roer
de jus glad.