Ingrediënten:

  • 1 Chinese kool
  • 1/2 blikje bamboescheuten (inhoud ca. 220 gram)
  • 5 verse shi-itake paddestoelen
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei - 2 eetlepels maïzena
  • Japanse sojasaus (shoyu)
  • versgemalen zeezout - ca. 1 eetlepel bloem
  • 100 gram julienne van wortel
  • 1 pot kalfsfond (ca. 350 ml)
  • 3 eetlepels Japanse rijstwijn (sake) of droge sherry
  • 2 theelepels suiker

Bereiding:

Snijd 12 van de buitenste grote bladeren van de Chinese kool los.
Breng in een waterkoker ruim water aan de kook en schenk deze in een ruime kookpan. 
Blancheer de bladeren elk 1 minuut en spoel ze in een vergiet koud onder koud stromend water.
Laat ze uitlekken. Laat de bamboescheuten uitlekken en hak ze fijn. 
Hak de paddestoelen fijn. 
Meng het gehakt met bamboe, paddestoelen, ei, maïzena en 3 theelepels sojasaus.
Vorm hiervan 12 ‘worstjes’. Bestrooi de koolbladeren dun (gebruik een zeefje) met wat bloem. 
Leg op elk blad een gehaktworstje, vouw de zijkanten naar boven en rol de bladeren op.
Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker. 
Leg ze in het mandje van de snelkookpan en verdeel de worteljulienne erover.
Schenk de kalfsfond, 1 eetlepel Japanse sojasaus en rijstwijn erover en strooi de suiker erover.
Breng de pan onder drukstand 1 en kook het gerecht 12 minuten.
Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan. 
Neem het mandje met koolrolletjes uit de pan en leg ze op een (warme) serveerschaal. 
Dek af met aluminiumfolie. Kook op hoog vuur het kookvocht wat in en lepel het over de koolrolletjes.