Ingrediënten:

  • 2 dl ketjap manis
  • 50 ml gembersiroop
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels Chinees 5-kruidenpoeder
  • 4 tenen knoflook uit de pers
  • versgemalen zeezout
  • 1 1/2 kg spareribs (5-6 stuks aan elkaar)
  • 50 ml (arachide)olie
  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
  • 100 ml kokosmelk

Bereiding:

Meng ketjap, gembersiroop, suiker, 5-kruidenpoeder en knoflook met wat zout.
Verdeel de ribs in stukken van 5-6 ribbetjes aan elkaar en schep ze om in de marinade.
Laat ze minstens 1 uur marineren.
Verhit de olie in de snelkookpan
Schraap de marinade van de krabbetjes af en bak de ribs rondom bruin.
Neem ze uit de pan. Voeg de ui toe en roerbak 3 minuten.
Voeg 300 ml water toe en roer het aanbaksel los.
Leg de ribs in de snelkookpan, schenk het braadvocht erbij en sluit de pan.
Breng de pan onder drukstand 2 en kook het gerecht 20 minuten.
Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan.
Neem de ribs uit de pan. Deze kan je eventueel nog even aanbraden in een grilpan.
Roer de kokosmelk bij het braadvocht en breng het aan de kook. Serveerde saus bij de spareribs.