Ingrediƫnten:

  • olijfolie
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 2 of 3 teentjes knoflook
  • 100 gram gehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 of 2 el oregano
  • 1 el basilicum
  • 2 tl tijm
  • 1 el suiker

Giet een klein laagje olijfolie in de snelkookpan. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook en rul het gehakt. Als het gehakt goed bruin is, doe dan de gepelde tomaten en de puree erbij. Roer het geheel goed en meng het zout en de kruiden erdoor. Als laatste gaat er een glas water met de suiker erbij.

Breng de snelkookpan op druk en laat de saus 20 minuten koken op de hoogste stand. Deze saus is te gebruiken bij pasta en is ook lekker als lasagnesaus. Doe er dan voor de extra vulling kleine gehaktballetjes en halve gekookte eieren bij.