Ingrediënten:

  • 500 gram braadlappen (magere runderlappen)
  • 8 kemirienoten
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 8 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1,5 el fijngesneden gemberwortel
  • 3 tl sambal trassi
  • 2 tl djinten
  • 3 tl ketoembar
  • 2 tl kurkuma
  • 1 el tamarindepasta
  • 1 el goela djawa of donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el ketjap asin
  • 2 blikken (400 gram per blik) kokosmelk
  • 1 serehstengel (het gekneusde uiteinde) of 1 tl poeder
  • 3 djerek-poeroetblaadjes

Snij het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag en wrijf ze met een vijzel fijn. Verhit de olie in de snelkookpan en roerbak de kemirie, ui, knoflook, gember, sambal, djinten, ketoembar en kurkuma gedurende 2 minuten. Roer de tamarinde, goela djawa, ketjap, kokosmelk en 1 dl. water erdoor. Voeg de sereh en djerek-poeroet toe en breng het geheel aan de kook. 

Roer het vlees door het mengsel. Breng de snelkookpan op druk en laat het mengsel op de hoogste stand 25 minuten koken. Haal de druk van de pan en verwijder de sereh en djerek-poeroet. Serveer met witte rijst en een komkommersalade.