Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 uien, grofgesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 theelepel kummel of karwijzaadjes
  • 600 gram runderlappen van de schouder, in stukken van 4 x 4 cm
  • 50 ml augurkennat
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 300 gram aardappels, in blokjes
  • 2 rode paprika's, grof gesnipperd
  • 100 gram cocktailaugurken
  • 3 eetlepels crème fraîche

Breng 1 liter water aan de kook in een pan of waterkoker. Verhit in de snelkookpan de olie en fruit de uien goudbruin. Roer de tomatenpuree en knoflook erdoor en strooi het paprikapoeder en kummel of karweizaad erover. Roerbak dit mengsel 2 minuten op laag vuur. Voeg het vlees en het augurkennat toe, schenk het kokende water erbij en schep alles om. Maal er wat zout en peper over en sluit de snelkookpan. Breng de pan onder druk (hoogste stand) en stoof het vlees gaar in ongeveer 25 minuten. Haal de druk van de pan en maak hem open. Schep de aardappels, paprika's en cocktailaugurken door het vlees. Sluit de pan opnieuw, breng hem weer op druk (hoogste stand) en kook het gerecht nog eens 10 minuten onder de druk, zodat de aardappelen gaar zijn. Haal de druk weer van de pan, open hem en roer de crème fraîche door het gerecht. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Goulash is lekker met grof boerenbrood.