Ingrediënten:

  • 1 kg kipdelen (kipfilet)
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 tl koenjit (geelwortel)
  • 50 gram bakboter of roomboter
  • 2 zoete uien, in halve ringen
  • 1 tl karweizaad
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 tenen knoflookpoeder, fijngehakt)
  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 2 tl gedroogde chiliflakes
  • 250 ml water
  • zout
  • 100 gram santen, verkruimeld
  • 75 gram cashewnoten

Was en droog de kip. Meng de yoghurt met de geelwortel. Voeg de kip toe, dek het af en laat het 6 tot 10 uur marineren. 

Schraap de yoghurt van de kip (bewaar de yoghurt). Verhit de boter in de snelkookpan en fruit de uien tot ze goudbruin zijn. Haal de uien uit de pan. Fruit vervolgens het karweizaad en de kerriepoeder een halve minuut. Voeg de chiliflakes, de knoflook, gember en de kip toe. Bak dit mengsel gedurende 5 minuten. Hierna kunnen de uien, yoghurtmarinade, de santen en het water erbij. Maak op smaak met zout. 

Sluit de snelkookpan, breng hem op druk en laat het gerecht op de hoogste stand 15 minuten koken. Maak ondertussen de cashewnoten fijn in de vijzel. Haal na 15 minuten de druk van de pan en verwijder de kip. Voeg de cashewnoten toe en breng de saus aan de kook. Als de saus te dik wordt, verdun hem dan met water. Schep de saus over de kip. Serveer het gerecht met basmatirijst en roergebakken kool of spinazie.