Ingrediƫnten:

  • 500 gram magere runderlappen (braadlappen)
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 6 kemirienoten, fijngehakd
  • 1 el planaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 tl ketoembar
  • 0,5 tl djinten
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 tl kaneel
  • zout en peper
  • 1/4 liter kippenbouillon
  • 1 blik kokosmelk (400 gram)
  • 1 el tamarindepasta
  • 1 el goela djawa of bruine basterdsuiker

Snijd het vlees in reepjes en die in een kom. Meng 1 el ketjap en het citroensap door het vlees en laat het afgedekt 30 minuten marineren.

Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan goudbruin. Wrijf de noten fijn in een vijzel (of magic bullet). Verhit de olie in de snelkookpan en bak de kemirienoten, ui, knoflook, ketoembar, djinten, vijfkruidenpoeder en kaneel 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak het 3 minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk de bouillon erbij en roer de tamarinde, 2 eetlepels ketjap en de goela djawa erdoor. Laat het vlees in 25 minuten op de hoogste stand in de snelkookpan gaar worden.

Lekker met witte rijst, seroendeng en gebakken uitjes.