Ingrediënten: 

  • 600 gram magere baklappen
  • peper en zout
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • roomboter
  • flesje donker bier (bijvoorbeeld Leffe Trippel)
  • halve liter runderbouillon
  • 2 of 3 laurierblaadjes
  • scheut azijn

Laat de boter in een koekenpan bruin worden. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het vlees om en om snel bruin. Snij ondertussen de uien en knoflook in fijn. Verhit redelijk wat boter op hoog vuur in de snelkookpan en fruit hierin de uien en knoflook gedurende een paar minuten. Voeg het vlees toe. Giet ongeveer 2/3 van het bier erbij en vul de vervolgend met de bouillon tot het vlees net onder staat. Giet een scheutje azijn erbij en stel de pan in op de hoogste druk. Wacht tot de pan op druk is en zet dan het vuur lager. Let op: zet het vuur niet te laag, de pan moet op druk blijven.

Na een ongeveer een uurtje is het vlees klaar. Haal de druk van de pan, maak het deksel open en snuif de de lekkere geur van het stoofvlees op. Nu nog even naar de friteszaak aan de overkant voor de bijbehorende frietjes en van het geheel genieten!