Ik kocht een keer een blikje Old Bay seasoning op een website waar je allerlei Amerikaanse etenswaren kunt kopen. Ik was verkocht: ik strooi het nu over mijn gebakken aardappelen, frites en kipfiletje. Ik gebruik het als aanvullende kruidenmix door het gehakt. Heerlijk. Old Bay Seasoning is een samenstelling van veel verschillende kruiden. Uiteraard maak ik het zelf nu. Hieronder zie je de ingrediënten:

  • 1 tablespoon ground dried bay leaves (laurier)
  • 2 teaspoons celery salt (selderij zout)
  • 1-1/2 teaspoons dry mustard (mosterdpoeder)
  • 1-1/2 teaspoons ground black pepper
  • 1 teaspoon sweet or smoked paprika
  • 1 teaspoon ground celery seeds (selderij zaden)
  • 1/2 teaspoon ground white pepper
  • 1/2 teaspoon ground nutmeg (nootmuskaat)
  • 1/2 teaspoon ground ginger (gember)
  • 1/4 teaspoon crushed red pepper flakes
  • 1/8 teaspoon ground cloves (kruidnagel)
  • 1/8 teaspoon ground cardamom (kardemom)
  • 1/8 teaspoon ground allspice (piment)

Als ik een nieuwe voorraad maak, neem ik meestal de dubbele hoeveelheid van de ingrediënten, dan kan ik weer een tijdje vooruit. De meeste kruiden koop je in de supermarkt, het mosterdpoeder heb ik bij de Macro gekocht. Kijk ook eens in een Toko of een Turkse supermarkt. Dat is vaak een stuk goedkoper.

Maal alle kruiden fijn. Ik heb dat gedaan in mijn Magic Bullet. Dat werkt geweldig.