Ìn Berlijn doe je inspiratie op! In een restaurant heb ik Currywurst (met sauerkraut) gegeten. Dat was lekker: vandaag ga ik daar een eigen versie van maken in de slowcooker. Ik heb verse worst (8 stuks, rundvlees) gekocht en een marinade gemaakt. Hieronder staan de ingrediënten: 

  • 250 ml tomatenketchup
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels balsamicoazijn 
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 2 eetlepels kruidenbouillonpoeder 
  • 10 druppels liquid smoke

Ik vind het leuk om recepten te vereenvoudigen of aan te passen met wat ik in huis heb. In het recept dat ik als basis gebruikte, stond uienpoeder op de ingrediëntenlijst. Dat heb ik niet in huis, dus heb ik twee eetlepels van mijn zelfgemaakte bouillonpoeder genomen. De liquid smoke heb ik bij www.shopamerica.nl gekocht. 

Voor de rest is het, als altijd, eenvoudig. Je legt de worsten in de slowcooker en giet de marinade erover. Ikzelf zet de slowcooker de eerste twee uur op de hoogste stand, daarna nog een uur of vier, vijf op de laagste stand. Dat wordt dus afwachten vanavond en bedenken wat ik er morgen bij ga eten. Zuurkool (sauerkraut) of toch iets anders. Het ruikt in ieder geval goed.