Ik kreeg van een paar reizigers een zakje rendang uit Maleisië. Ik kon de tekst op de verpakking niet lezen, behalve dan dat er waarschijnlijk 500 gram vlees gebruikt moest worden. Ik heb er het volgende van gemaakt in mijn slowcooker.

Gebruik de onderstaande ingrediënten: 

  • een zakje Rendang kruiden
  • steranijs (zat bij mij in het zakje kruiden, te oordelen naar de geur en smaak)
  • 500 gram rundvlees
  • 1 aubergine 
  • gekookte bietjes
  • blikje ananas
  • 4 augurken
  • gefruite uitjes
  • rijst

Snijd het rundvlees en de aubergine in reepjes. Mix de Rendang kruiden (met steranijs) met water. Doe het vlees, de aubergine en de kruidenmix in de slowcooker. Laat gedurende een uur of 6 garen op de laagste stand. Kook de rijst, snijd de bietjes in blokjes en verwarm ze. Snijd de augurken en ananas ook in blokjes. Maak mooie borden van rijst, rendang, bietjes, ananas, augurk en gefruite uitjes. 

Jammie! 

Nu nog iets bedenken met het Japanse zakje kruiden wat ik van de reizigers kreeg. Geen flauw idee van de inhoud trouwens. Ik ben benieuwd of ze ook een idee uit Ierland hebben meegebracht.......