Pulled pork is varkensvlees, dat na het garen met twee vorken uit elkaar getrokken wordt. Traditioneel eet je Pulled pork op een broodje, maar het is ook heel lekker bij rijst. 

Een tijdje terug kreeg ik een zakje Mccormick Seasoning voor Pulled pork. Dat gaf een heerlijk resultaat, maar die seasoning kun je alleen in Amerika kopen. Daarom (en ook omdat ik het leuk vind het wiel zelf uit te vinden) heb ik nu besloten mijn eigen mengsel te maken. Als basis heb ik bouillonpoeder, paprikapoeder, mosterdpoeder en koriander gebruikt.  

De ingrediënten staan in Amerikaanse maten. Je kunt bij Xenos of in een keukenwinkel maatschepjes kopen, maar even omrekenen in grammen via Google kan natuurlijk ook.

 Je hebt het volgende nodig:

  • 1 kg varkensvlees (filet, fricandeau) aan een stuk 
  • 2 tbsp bouillonpoeder
  • 1 tbsp paprikapoeder
  • 1 tbsp mosterdpoeder
  • 1 tbsp koriander
  • 1 tbps witte wijnazijn
  • 1 tbsp fijn gesneden rode pepertjes
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1/2 tbsp zout
  • een paar druppels liquid smoke
  • 1/2 cup bruine suiker
  • 1 cup tomatenketchup
  • 1 tbsp bouillonpoeder
  • 1/3 cup gesmolten boter of zonnebloemolie 

Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender of met een staafmixer. Giet er nog wat water bij, zodat er voldoende vocht kan verdampen in de slowcooker. Giet een derde van het mengsel in de slowcooker, leg het vlees erop en giet het overige kruidenmengsel over het vlees. Laat het vlees gedurende minimaal 8 uur garen op de laagste stand. Laat het daarna afkoelen en trek het uit elkaar met twee vorken.