In de supermarkt kun je bijna nooit ongesneden boerenkool kopen. Je zou bijna vergeten hoe de groene plukjes er uit zagen toen ze nog als volledige plant in de grond stonden. 

In mijn slowcooker maakte ik onlangs een heerlijke boerenkoolstamppot. Het is heel simpel:  je schilt de aardappelen, snijd ze in stukken en legt ze onderin de slowcooker. Daar bovenop komt de boerenkool, gemengd met een gesnipperde rode ui en een half pepertje. Giet er water (met een opgelost bouillonblokje) bij, de aardappelen moeten in ieder geval onder staan. Leg er dan een rookworst op. Deze keer had ik een verse rookworst van de slager, maar ook de verse rookworst (in de koeling) van Lidl is prima van smaak. 

Na acht uur slowcooken, op de laagste stand, heb ik het teveel aan water afgegoten en vervolgens met een pureestamper er een stamppot van gemaakt. Met een beetje melk en eventueel nog wat peper en zout werd dit een bijzonder smakelijk gerecht. Ik heb er een jus met een jusblokje bijgemaakt. 

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 zak gesneden boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 verse rookworst
  • 1 bouillonblokje of bouillonpoeder
  • peper en zout