Vorige week heb ik platbroodjes (Naanbrood) gemaakt. Lekker en lekker simpel! Je hebt het volgende nodig:

  • 330 gram magere kwark
  • 330 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem en bakpoeder)
  • 1 ts zout
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • grilpan

Meng het meel, zout en de kwark tot een deegbal. Laat het deeg een kwartiertje rusten. Bestrooi je aanrecht met bloem, pak je deegroller en rol het deeg tot een lap van 2 of 3 mm dikte. Snijd lapjes van zo ongeveer 15 x 15 cm en maak wat inkepingen in de lapjes. Of dit echt nodig is weet ik niet, het staat in ieder geval wel leuk :-)

Meng in een bakje wat olijfolie en de Italiaanse kruiden. Misschien nog wat zout en peper erbij, maar hou er rekening mee dat het deeg ook al gezouten is. Zet de pan op het vuur en strijk wat olie op de bodem. Wacht tot de pan warm is en leg dan de eerste broodjes erin. Bestrijk de  bovenkant van de broodjes met het olijfolie-kruidenmengsel. De broodjes kunnen gekeerd worden als de bovenkant droog is, net als bij pannenkoeken. Voor de volgende broodjes hoef je waarschijnlijk geen olie meer in de pan te doen. Neem de tijd, zet het vuur niet te hoog, de broodjes worden dan lekkerder!

Je kunt je broodjes warm houden in de oven (100 graden) totdat je gaat eten.