Vandaag schnitzels gemaakt in mijn airfryer. Ze werden echt verbazend lekker, je hebt dus helemaal geen hete olie nodig om lekkere schnitzels te maken. 

Je hebt het volgende nodig:

  • Schnitzelvlees (kan varken, kip of ander geschikt vlees zijn)
  • 2 eieren
  • wat bloem
  • paneermeel
  • peper en zout
  • ananas en plakken kaas 
  • olie, het liefst een spuitbus

Zet drie diepe borden of bakjes klaar. Vul een van de drie met wat bloem, de andere met paneermeel en de laatste met de twee losgeklopte eieren. Strooi ruim peper en zout op je schnitzels (er verdwijnt ook weer wat als je ze later door het losgeklopte ei haalt. 

Haal de schnitzels met beide kanten door het losgeklopte ei, dan door de bloem, weer door het ei en als laatste door het paneermeel. Als je vindt dat het laatste laagje paneermeel te dun is, dan haal je de schnitzels nog eens door het ei en dan weer door het paneermeel. Spuit aan beide zijden wat olie, dat maakt dat je schnitzels straks lekker krokant zijn.

Les je schnitzels in de airfryer en laat ze een minuut of 10 bakken op 180 graden. Leg er dan een schijfje ananas op en een plakje kaas en bak ze nog eens twee minuten. Bij mij gingen er twee schnitzels tegelijk in. Als je er meer wilt bakken, kun je de eerste serie er na een minuut of 10 uithalen en ze later nog eens twee of drie minuten bakken.