Je kunt je airfryer voor allerlei soorten snacks gebruiken. Mini-loempiaatjes zijn zo gemaakt met loempiavellen uit de Toko.

Je hebt het volgende nodig:

  • 200 gram gekookte kip in blokjes (je kunt ook hamblokjes of kalkoenfilletblokjes uit de supermarkt gebruiken)
  • een flinke wortel, fijn geraspt
  • wat fijngesneden champignons
  • taugé
  • een paar centimeter geraspte, verse gember
  • een schepje suiker
  • een theelepel bouillonpoeder
  • verse koreander
  • half theelepeltje chiliflakes
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel maizena
  • pakje loempiavellen

Pak de loempiavellen uit de diepviezer en haal ze uit de verpakking. Laat ze onder een vochtige, schone theedoek ontdooien. Dit duurt zo ongeveer drie kwartier. 

Zorg ervoor dat al je ingrediënten fijn gesneden of geraspt zijn. Ze worden maar een paar minuutjes verhit, grove stukken garen niet snel genoeg. Meng de kipblokjes, wortel, champignons, taugé, gember, suiker, bouillonpoeder, koreander en chiliflakes door elkaar. Voeg zo nodig peper en zout toe. 

Klop een ei los en voeg er wat maizena aan toe,  het moet een papje worden. 

Leg een lepel van het groenten-/kipmengsel op een loempiavel. Vouw het velletje dicht: Eerste de zijkanten naar binnen vouwen, dan de onderkant en vervolgens oprollen. Experimenteer even hoe je dat het handigst doet. Het gaat erom dat er geen vulling uit kan vallen. Plak het uiteinde dicht met een likje ei-/maizenamengsel. 

Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Fry de loempiaatjes met niet teveel tegelijk gedurende 4 minuten. Haal ze eruit en fry de volgende portie. Als ze klaar zijn kun je alle loempiaatjes nog een minuutje bij elkaar terugdoen in de airfryer op 200 graden. Lekker met zoete chilisaus of ketjap.

 

 

Vandaag frites gemaakt van pompoen in mijn Airfryer. Superlekker en ook supergezond. Hoe maak je dit?

Nodig: 

  • een pompoen
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • olie

Snijd de pompoen in reepjes (zoals aardappelfrites). Kruid de pompoenfrietjes met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze zo ongeveer 20 minuten op 180 graden, of eerst 15 minuten op 160 graden en daarna nog ongeveer 5 minuten op 180 graden, dat kan ook. 

Ik heb het vandaag gegeten met wat doperwten en curryworst uit de slowcooker.

Het was heerlijk!

 

Toen ik een paar maanden terug voor het eerst van een vriend hoorde over zijn ervaringen met de Airfryer was ik sceptisch. Jaja, het zal wel, broodjes, biefstuk, hamburgers. Allemaal in snel tempo klaar en heel lekker. Eerst dan maar eens proberen. Na lang aarzelen heb ik er één gekocht. En: het is een succes! Behalve de standaard dingen als ovenfrites, -bitterballen, -kroketten enzo, kun je er veel meer mee. Je bakt in een minuut of vier je afbakbroodjes af. Hamburgers en frites kunnen in één gang ge-air-fryed worden en je kunt er je zelf gemaakte loempia's in airfryen. Ik ben benieuwd wat er nog meer gaat komen!