Knutselvoer! gaat over eten. Bij Knutselvoer! houden we van knutselen met eten. We vinden we het leuk om daarover te praten en vooral om er over te schrijven. Koken met een slowcooker (of crockpot) is favoriet bij ons. De slowcooker is overgewaaid uit Amerika.

Het is een elektrische pan met een binnenpan van keramiek. Je gaart hierin heel langzaam je eten op een temperatuur van 80-90 graden. De bereidingstijd is lang: tussen 6 en 8 uur, of nog langer. Dat langzame koken heeft een paar voordelen: je kunt 's morgens je eten opzetten, naar je werk gaan, thuiskomen en aan tafel gaan. Het eten uit je slowcooker is daarnaast ook lekker, vlees wordt heel mals.

Een andere favoriet van ons is de snelkookpan. Dat is natuurlijk precies het tegenovergestelde van slowcooken, maar net zo leuk om mee te experimenteren. In een snelkookpan kook je onder druk. Die druk zorgt ervoor dat je eten sneller klaar is. Dat is vooral een voordeel bij (rund)vleesrecepten. Je verkort de kooktijd zomaar tot 30 tot 45 minuten, terwijl de resultaten gewoon uitstekend zijn. Het is dus maar waar je voor kiest!

We hebben het ook over andere manieren van koken, of recepten die we bijzonder vinden.  Op deze website plaatsen we onze favoriete recepten. We gebruiken soms bestaande recepten, soms verzinnen we zelf een recept en experimenteren er op los.